Πέμπτη

The Fool’s blood

500gr. Φράουλες
1 lit. κόκκινο γλυκό κρασί
5 γαρύφαλλα
10 κόκκοι λευκό πιπέρι
100gr. ζάχαρη και ζάχαρη άχνη
2 πορτοκάλια ξύσμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για 4 άτομα

Βράζουμε το κρασί και το ανάβουμε με σπίρτο. Μόλις πέσει η φωτιά προσθέτουμε ζάχαρη το ξύσμα τα γαρύφαλλα και το λευκό πιπέρι. Λειώνουμε τις μισές φράουλες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Αφήνουμε να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί στη μισή αρχική ποσότητα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σουρώνουμε σε μεταλλικό μπολ ή σε παγωτομηχανή. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και το αφήνουμε σε κατάψυξη για 60΄ ανακατεύουμε φέρνοντας τους κρυστάλλους από τα τοιχώματα στο κέντρο. Αφήνουμε άλλα 45΄και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλες 3 φορές. Σερβίρουμε σε χρυσές φωλιές.

Μπορούμε να φτιάξουμε το σορμπέ με οποιοδήποτε φρούτο θέλουμε και με κρασί Σάμου γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: