Πέμπτη

Ρακόμελο (Λευκάδα)

500 ml τσίπουρο
3 κουταλιές της σούπας μέλι ανθέων
2 μπαστουνάκια κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 μοσχοκάρυδο

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά και το μισό τσίπουρο. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει βάζουμε προσεχτικά φωτιά στο μείγμα και το αφήνουμε να κάψει όλο το αλκοόλ. Προσθέτουμε μόλις σβήσει μόνη της η φωτιά το υπόλοιπο τσίπουρο και συνεχίζουμε μέχρι να πάρει μία βράση.

Προσοχή όταν ανάβουμε το μείγμα πρέπει να χαμηλώσουμε την φωτιά και να έχουμε πρόχειρο ένα καπάκι ώστε να μπορούμε να επέμβουμε σε περίπτωση εξάπλωσής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: