Πέμπτη

ΡΟΔΙ

4 - 5 γλυκά ρόδια 1 φλιτζ. τσαγ. Ζάχαρη
2 σπόρους από αστεροειδή γλυκάνισο
1 κομμάτι μοσχοκάρυδο
1 κομμάτι μαστίχα
ασπρισμένα αμύγδαλα

Καθαρίζετε τα ρόδια και παίρνετε μόνο τους καρπούς. Τους βάζετε σε αποχυμωτή και κρατάτε το χυμό τους. Αδειάζετε το χυμό από τα ρόδια σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και όλα τα αρωματικά μπαχαρικά. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνετε το σερμπέτι να κρυώσει και το σουρώνετε ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα μπαχαρικών. Το βάζετε σε μια κανάτα και το αραιώνετε με λίγο νερό, ανάλογα με το πόσο πηκτό ή αραιό το θέλετε. Προσθέτετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε το σερμπέτι παγωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: