Πέμπτη

ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

5 ντομάτες
1 μαρούλι
2 κρεμμύδια
1 αγγούρι
1 μήλο ( κατά προτίμηση ξυνόμηλο )
1 πορτοκάλι
1πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 κλαδάκια δυόσμο
μερικά φύλα μυρόνι
100 gr. λάδι
100 gr. σιμιγδάλι χοντρό
Αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι

Κόβουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το μήλο, το πορτοκάλι και το αγγούρι ακανόνιστα. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το κρεμμύδι και το μυρόνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι πιπέρι και σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή μέρα το λιγότερο. Βγάζουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας τον δυόσμο.

Τρώγεται και αμέσως αλλά αν μείνει στο ψυγείο το σιμιγδάλι τραβάει τα υγρά και η γεύση αλλάζει τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: