Πέμπτη

ΧΡΥΣΕΣ ΦΩΛΙΕΣ

500 gr.ζάχαρη
500 gr. νερό
4κουταλιές της σούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
λίγο ξύσμα λεμονιού.

Βράζουμε το νερό και μόλις βράσει λιώνουμε την ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτουμε το λεμόνι την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.( να «στέκετε» η σταγόνα που στάζουμε)

Παίρνουμε μια μεταλλική κουτάλα και την βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια μαρμάρινη πλάκα. Μ’ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε καραμέλα και την ρίχνουμε προσεχτικά πάνω στη κουτάλα «πλέκοντας» την φωλιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε από την κουτάλα.

Μπορούμε να κρατήσουμε ζεστό το μείγμα όσο δουλεύουμε μέσα σε μπέν–μαρί. Μπορούμε να πασπαλίσουμε την φωλιά με ζάχαρη απλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: